DIY: Groene vingers

In mei leggen alle vogeltjes een ei! Maar in mei is het ook hoog tijd om de tuin in orde te brengen!

In april lasten we even een ‘verbouwingstop’ in en trokken we de tuin in. Alles werd schoongemaakt en plekjes werden geïnspecteerd. We besloten naar Aveve aka Den Boerenbond te gaan. We gingen met een hele grote kar vol plantjes en zakjes zaad buiten.

kruidenrek, kruiden, diy, wood, steigerhout,Mijn geweldige Elias maakte een kruidenrek uit steigerhout. Hij legde er een folie in die ervoor zorgde dat de grond kon blijven ademen zonder het hout te raken. Anders zou het hout zeer snel rot worden. We kregen als tip van de Aveve man om gewone grond te mengen met kokospotgrond.

20150415_205341Heel eenvoudig te gebruiken en zeer goed voor de plantjes! We plantten er warmoes, rucola, dragon, aardbeien, paarse basilicum, oregano, peterselie, bieslook, veldsla & tijm in. Maar we zaaiden er ook radijzen en een mengelmoes van sla.

radijzen

TIP: Als je zaait en de plantjes komen uit, dan moet je enkele van de plantjes die te dicht op elkaar staan verwijderen.

Dit deden we gisteren bij onze radijzen en ze waren al aardig gegroeid! En ook al lekker! #konhetmijnietlaten

Rode pepers, paprika’s, jalapeño pepers en we waren vertrokken! Een kweekbakje, potgrond, zaadjes erin en wachten maar. Het was een grote test want we hadden NUL ervaring. Het bakje zat mooi in het zonnetje en kreeg voldoen, om de 2 dagen, water. Enkele weken later kwam het eerste plantje piepen. Je kan niet geloven hoe gelukkig wij waren!

Peper, jalapeno, garden, diy, groen,Vervolgens volgde de verplanting in een grotere pot! Helaas zijn er zo enkele plantjes gesneuveld omdat de wortels helemaal verstrengeld waren.

TIP: houd voldoende afstand wanneer je de zaadjes plant!

De jalapeño pepers staan binnen aangezien ze het buiten niet echt zo goed doen. De paprika & rode peper planten staan buiten in een serre zodat ze voldoende beschermd zijn. We zijn nu 60 dagen ver en er komen al kleine vruchtjes aan. Spannend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s