What About Christmas?

Het is bijna zo ver. Het aftellen naar Kerstmis loopt langzaam op zijn einde.

Voor mij is kerstmis een zeer bijzondere dag. Wij vieren het vooral op de vooravond van kerst. Dan komt heel de familie samen en vieren we een jaar samen zijn. Er wordt heerlijk gekookt en de kerstboom wordt ontdaan van zijn pakjes. Doe er nog een grote schep sneeuw bij en je hebt mijn perfecte kerst.

Helaas zijn er veel mensen die de echte betekenis van Kerstmis vergeten zijn doorheen de jaren. Ze zien het als een grote ellende waarbij je een hele dag in de keuken staat te koken, veel geld moet uitgeven aan materialisme en een avond doorbrengen met oud & saai gezelschap.

Maar wat houdt kerstmis nu eigenlijk in? Draait het allemaal echt op de geboorte van Jezus met Vrede op aarde voor iedereen van goede wil? Of is het vooral de samenhorigheid die iedereen op de wereld met elkaar verbindt dat belangrijk is?

What about Christmas?

Ik ben dan ook het internet gaan afschuiven op zoek naar getuigenissen. Bijvoorbeeld bij onze gezellige Noorderburen. Daar hebben enkele tieners uit Moerwijk bekende en minder bekende hagenaars geïnterviewd over wat kerst voor hen betekend. Zo bevragen zij oa dhr. Deetman, wethouder Karsten Klein en raadslid Gert-Jan Bakker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s