Ik wil Winterpret!

Het is december en het wordt een zeer leuke maand!

De Blokperiode komt eraan, de ‘countdown’ richting feestdagen wordt ingezet, de temperaturen dalen richting vriespunt en Sinterklaas zou zelfs sneeuw meebrengen. YAY!

Maar deze wintermaand betekent ook natuurlijk dat elke Belg zal overladen worden met een kerstmarkt hier en een kerstmarkt daar. Ik ben normaal geen persoon die alle kerstmarktjes gaat bezoeken, maar dit jaar staat er verrassend veel kerstmarkt in mijn agenda!

De belangrijkste markt op mijn ‘To Do’ lijstje is de kerstmarkt van Brussel. Deze kreeg enkele jaren geleden de naam ‘Winterpret’. Waarom? Geen idee! Want er ligt helemaal geen sneeuw, er staan geen sneeuwmannen en er zijn niet echt veel vrolijke kleine kindjes.

Maar de allereerste die ik ga ‘exploren’ is de kerstmarkt van Köln! Keulen heeft welgeteld 7 grote kerstmarkten, verdeelt over de binnen- & buitenstad. Elk van die kerstmarkten heeft zijn eigen thema: de kerstmarkt aan de Dom is de meest romantische en imposantste kerstmarkt, terwijl op de Rudolfplatz de meest sprookjesachtige kerstmarkt staat.

Ik ben uiterst benieuwd en ga me helemaal laten onderdompelen in Glühwein, Schnaps, Genever, Bratwurst, Zwiebelsuppe, enz. Hierbij ook een kleine luchtige docu over de Kölner Weihnachtsmarkt door ‘Ponk‘ met Monskalicious subtitles!

Volgende week, het grote ‘Monsk in Köln’ verslag!

Tschüß!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s